tips inför flyttstädning

Inte nog med att en flytt är jobbig och tidskrävande, det finns massor av annat som man inte alltid tänker på och oförutsedda sysslor som tar på krafterna. Flyttstädning är något som många ser på med fasa, det tar lång tid, är krävande och det ska städas in i minsta vrå och många gånger missar man utrymmen och delar av sin bostad som man inte tänkt på. För en del är det självklart att städningen är något man gör själv och för andra är det något man hellre vill lämna över till en städfirma som kan ta bördan från en. Viktigt hur fallet än är för din del, att du tar hand om de saker som bara du kan göra innan flyttstädningen äger rum. Läs våra tips på hur du underlättar för dig själv och städfirman!

1. Töm bostaden på möbler, saker, flyttkartonger mm.
Kan tyckas som ett självklart steg, men många gånger är detta inte ordentligt utfört vilket gör det svårt att städa ordentligt. Kanske finns det saker i lådor och skåp eller möbler som står i vägen för att kunna rengöra golv, lister och liknande. Det är inte bara de ytor som du vanligen nyttjar som ska städas, utan även biytor så som skafferier, förråd, balkong och liknande. Detta innebär att du måste ha tömt dessa utrymmen då du annars drar ut smuts ur dem och behöver göra om delar av den andra städningen.

2. Kom ihåg att det är köparen/den som flyttar in som ska godkänna flyttstädningen.
Om inte annat är överenskommit är det den som ska flytta in i bostaden som ska godkänna resultatet. Därför är det viktigt att se till att du verkligen gjort ett bra jobb. Skriv en checklista och se till att denna följs till punkt och pricka. Missar du t ex att städa bakom toalettstolen eller i en garderob är detta något du behöver ta tag i eller anlita en städfirma för. Valde du att anlita städfirma för arbetet och det blev bristfälligt utfört kan du i många fall få en omstädning gjord av städfirman. Hos oss på Galaxy Städ har vi garanti på all vår flyttstädning vilket innebär att vi gör om det om kunden inte är nöjd.

tips inför flyttstädning

3. Skaffa nödvändigt material.
Detta är så klart viktigast om du tänker utföra städningen på egen hand, anlitar du en städfirma har de oftast det material som behövs. Utför du städningen själv rekommenderar vi att du införskaffar följande:
– Tvättsvampar och trasor
– Mopp och skurhink
– Fönsterskrapa
– Dammsugare
– Lämpliga rengöringsmedel. Detta kan vara diskmedel, golvrengöring, fönsterputs, såpa, köksspray, badrumsspray mm. Helt enkelt medel som passar till sitt ändamål.
– Avkalkningsmedel och propplösare
– Toalettborste

Kom ihåg att det krävs en del material och att det ibland är mer kostnadseffektivt att anlita någon för att utföra städningen.

4. Glöm inte fönster
När du flyttar bör du få fönsterputsning utförd på samtliga fönster och då både på in och utsida, glöm inte att det ska putsas emellan glasen också. Dessutom bör fönsterbleck, karmar mm också tvättas. Allt ska helt enkelt vara skinande rent.

Vi vet att det är många som tycker att flyttstädning är ett stort projekt och det förstår vi. Om du är bosatt i Östersund med omnejd kan du anlita oss på Galaxy Städ för att få hjälp. Enklast når du oss på 076 94 28 860 eller så skickar du ett meddelande via kontaktformuläret nedan, så hjälper vi dig så fort vi kan.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *